Thursday, July 10, 2008

Cheap labors......




When i had big quantities of muffins to bake and pack, I had to rely on my boys' assistance. Most of the time they only got me to cook their favorite food for the payment he he....the eldest asked for Daging dendeng, the middle one asked for spaghetti and the youngest asked for french toast. Better than an Indonesian helper isn't it ha ha ha........

10 comments:

ms hart said...

Zai, berkenan betul tengok 'helper' you kat first pics tu!! Commited habih...lengkap dgn muncung sekali!!! Uuuu....serious, you!!! hehehe..and yet mintak upah french toast je...alahai...so baik!!

Min said...

Labour of love, takpe..

laily said...

your boys are very nice to help you, hmm tak de yang missing in action ke muffin tu.

Azian Hasan said...

Zai,
French Toast jer???? that's very cheap... kalau I ada projek boleh I guna anak you tak...heheheh

zaitgha said...

ms hart,

itu la ntah mana dapat muncung, acuan dia tak der muncung pun ha ha ha...this guy is bread guy...loaf yg panjang tuh tak sampai 2 hari pun...dont be fool by the muncung hes the most rascal he he

min,

tu la kan...

laily,

very strict supervision so no MIA he he...of course ada extra for them if they wanted but they are kind tired eating muffins he he

azian,

bole ajer...provide transport jer he he

MamaFaMi said...

Rajin juga your boys menolong you di dapur. Bagus betul! At least they can also feel penat jerih to earn money kan....

Zabs said...

Salam Zai,
Masa kecil dulu saya pun jadi cheap labour juga. Upahnya dapat makan kueh yang kurang menjadi je. Hehehe...

zaitgha said...

mamafami,

kalau kena suruh tuh dia org buat jugak if not buat jugak tapi buat tak tau jer la he he...

Pak Zab,
kita pun sama masa kecik2 dulu, upah dia nasi lemak n goreng pisang bekal gi sekolah ha ha ha

zanaz said...

emm sedapnya muffin tu. how much k/zai jual muffin tu??? emm sama le kita, zana pun bila order byk anak yg 2 tu le jadi pembantu part packing2 nih. mcm anak2 k/zai gak kena le upahkan hehehe.

Jun said...

huhu...very d rajin...my doter pon x rajin cam ur boys...iskkk