Saturday, May 24, 2008

Carrot walnut cupcakes for wedding gift.....


Not quite sure if the cream color is right .
For someone like me, it was an effort to come out with simple design of wedding gift like above. The first 2 pictures showed the actual colors and the lower picture was taken under the light of my kitchen did not reflect the cream color much. This gift is going to Sungai Siput, Perak later today.
I was supposed to deliver this yesterday evening but so engrossed listening the ICJ about the Batu Putih, i was late he he.....luckily i already had the idea in mind.....

14 comments:

ms hart said...

hmmm....Zai!!!! You've made it gurrrrrl!!! clap clap clap!!!

U.Lee said...

Hi Zaitgha, you ni, betul torture saya! Ha ha.
You cupcakes torment me...terok kena fantasies malam....of your cakes. They're beautiful, Zaitgha.
Can I come over, makan lima? Ada ice kopi? Ha ha.
Zaitgha, drop over my place, have a surprise for you, Lee.

Mat Gebu said...

Cantikknyaaa!!!..sesuai untuk majlis formal, nampak ayu dan "sweet"....hiasan pun cantik tak semak-samun sangat....

zaitgha said...

ms hart,

you are always very supportive...appreciate that very much and thanks

lee,

you are welcome lee and do come over, i make sure your iced coffee on the table...coffee cap hang tuah he he

mat,

thanks for coming and the encouraging words....

Anonymous said...

zaitgha

kita ingat pesan awak k...anak kita yang nak gi motivasi tu...namanya motivasi alihan pelajar...Dr Tengku Asmadi menyemarakkan hidup mereka dengan memberi pengertian supaya memahami apakah erti kehidupan ini..hadirin yang hadir terdiri daripada budak sekolah sehingga pelajar universiti dan mereka semua duduk bersama-sama dan tidak dipisahkan...

mereka di ajar supaya berani berhadapan dengan orang ramai dan berani menyuarakan pendapat secara sepontan dihadapan hadirin yang terdiri daripada ibubapa dan rakan rakan sekelian...

pelajar sendiri berkata inilah satu-satunya kelainan kerana mereka jemu dengan siri siri motivasi yang bersifat sama...

ok i akan ingat pesan u...u know kitaorang dah terbeli guitar base gara-gara i tunjuk your guitar yg banyak-banyak dalam bilik tu...enjoy buat pulak lagu bluess

kalu la kita leh jumpa reramai dan bawak sume guitar tu...fuh

salam hormat

tun

Min said...
This comment has been removed by a blog administrator.
zaitgha said...

hi Min,
thanks for the call and appreciate it....really nice to hear your voice...

take care

Helena said...

cantiknya..... sweet sesangat.... color mix pun nice....

Min said...

Morning Zai..nice to talk to you too, hope your baking projects are ok. Mana gambarnye :)

aishah said...

hi zai, terjun dari blog min (baking project), cantik & kemas cupcakes ni

Anonymous said...

yu hu gi bercuti ke?


tun

ida isk said...

salam geng....gie mana cuti nie...cun lee cc awak tu ..wah2 dlm diam2 nak main guitar gan tun ya....nie tak adil tau..mesti ajak ida jugak tau...tak kira lee ku tahu or tidak janji nak joint jugak hehehe

Ana said...

Hi Kak Zai...
Awesome...lovely and nice cuppies...

zanaz said...

sweet sgt cuppies k/zai tu. bila le nak try wat sugar paste ni hehehe